دوشنبه 28 آبان 1397

مشاوره و مقاله
نامه مشاوره و برنامه ريزي، ويژه تعطيلات تابستاني

تعطيلات براي كنكوري ها هم مفيد است و هم مضر. مفيد از آنجا كه فرصت مي كنند تا عقب افتادگي هاي دوران مدرسه - كه هر هفته ده ها صفحه به آموخته هايشان اضافه مي شده است را جبران كنند و مضر از آن جا كه روند مطالعاتي اي كه در اين سه ماه داشت شكل مي گرفت دچار يك افت قابل ملاحظه مي شود. حالا سؤال اين است كه در اين ايام چه برنامه اي را بايد اجرا كنيد كه بازده مطالعاتي شما  در حد قابل قبولي حفظ شود؟ براي اين منظور، توصيه هاي زير را مورد توجه قرار دهيد:

1- در يادداشت مربوط به «الگو هاي برنامه ريزي متعادل و ايده آل» گفتيم كه در روزهاي مدرسه 4 زنگ و در روز هاي تعطيل بايد 8 زنگ مطالعاتي در منزل طراحي و اجرا شود. بنابراين اجراي اين تعداد زنگ مطالعاتي در ايام تعطيل مي تواند براي ادامه دوران آمادگي كنكور، حسابي شما را از بقيه جلو بيندازد. بنابراين ايام تعطيلات فرصت مناسبي است براي اين كه قبل از آذر ماه، يك بار هم كه شده «الگوي مطالعه ايده آل» (آلفا=5/1) را اجرا كنيد و از نتايج آن شگفت زده شويد!

2- شايد اين دوره تعطيلات تابستاني، از جهاتي با تعطيلات نوروز شباهت داشته باشد. در آن زمان هم مثل امروز توصيه ما اين است كه:

در اين دو هفته، حداكثر 3 روز استراحت كافي است تا براي ادامه سال تجديد قوا كنيد.

مطمئن باشيد با محاسبه زنگ هاي استراحت بين دروس به عنوان ساعت هاي درسي، هرگز كمبود استراحت نخواهيد داشت!

3- در اين ايام مراقب وقت هايي كه براي ديدن برنامه هاي تلويزيون اختصاص مي دهيد باشيد. در تمام كارها (به ويژه مشاهده برنامه هاي تلويزيوني) «گزينشگر» باشيد. يعني با استفاده از جدول برنامه ها، هر روز فقط يك يا دو برنامه خاص را «انتخاب» كنيد و در بقيه اوقات به امور درسي تان بپردازيد. عدم توجه به اين نكته مي تواند صدمات جدي اي را به مطالعه تان وارد سازد.

4- مدل مديريت تعطيلات: در ايام بعد از عيد، روزهاي بيشتري را تعطيل خواهيد بود. دوران تعطيلات تابستاني فرصت بسيار مهمي است براي «مديريت زمان در تعطيلات» كه خيلي به كسب مهارت در آن نياز داري. پس سعي كنيد از اين ايام بهترين بهره را براي كسب مهارت هاي ويژه اين دوره از سال ببريد.

5- دوره دروس عمومي: از همين امروز شروع كنيد و دروس عمومي را از سال دوم دوره كنيد. اين مرحله از دوره كردن ، فراتر از درس هايي است كه در مدرسه مي آموزيد. فرّار بودن دروس عمومي باعث مي شود كه بيش از ساير دروس، نياز به «دوره هاي مستمر» در آن ها احساس شود. براي اين منظور:

الف: در هر جلسه از مطالعه منزل، يك درس دين و زندگي را دوره كنيد. شايد تعجب كنيد كه مگر مي شود يك درس را در يك زنگ يك تا يك ونيم ساعته دوره كرد. پاسخ ما مثبت است. مطمئن باشيد كه:

شش جلسه يك ساعته بسيار مفيد تر از يك جلسه شش ساعته است.

پس به جاي مطالعه بسيار كند يك درس به مدت طولاني، از مدت زمان يك جلسه مطالعه بكاهيد و بر تعداد و تكرار مستمر مطالعه (دوره) آن درس بيفزاييد.

ب : بقيه دروس عمومي كمي با درس دين و زندگي متفاوت است . براي هر درس ادبيات فارسي ، زبان عربي و زبان انگليسي ، نياز به اجراي دو زنگ مطالعاتي داريد. علاوه بر اين برنامه، مباحثي مانند واژگان، فهرست اعلام و تاريخ ادبيات را در اين دروس، هر شب به عنوان آخرين زنگ مطالعاتي در برنامه تان بگنجانيد و تا پايان دوره آماده سازي كنكور ادامه دهيد.

6- جبران عقب افتادگي ها: اين ايام به دليل توقف تدريس دبيران و تعطيلي مدرسه، بهترين فرصت براي جبران عقب ماندگي هاي درسي است. با تسلط بر مطالب پايه اي ارائه شده در ايام تابستان، كه پيش نياز فهم مطالبي است كه بعداً مي آموزيد، موفقيت خود را تضمين كنيد.

7- اجراي برنامه تكميلي: اگر عقب افتادگي قابل توجهي نداريد، در اين ايام سعي كنيد تمام مباحثي را كه خوانده ايد با برگزاري «دوره هاي مهارتي تست زني» تكميل كنيد. فراموش نكنيد كه:

5 كار كامل، بهتر است از 10 كار ناقص!

اين دوره از سال، بهترين زمان براي تمرين روش مطالعه اي است كه تحت عنوان «روش پيش خواني درس و تست»  و روش «تست زني مهارتي» در كلاس هاي «مشاوره و برنامه ريزي» مركز آموخته ايد.

مطمئن باشيد كه ما شما را تنها نخواهيم گذاشت! در تمام ساعات و روزهاي باقيمانده تا كنكور، در كنارتان خواهيم بود. در اين سايت موسسه مي توانيد با مراجعه به بخش گفتگو (اینجا)، سئوالات مشاوره اي خود را با مشاورتان در ميان بگذاريد و در كمترين زمان ممكن پاسختان را دريافت كنيد. همچنین آخرین اخبار کنکورهای کشور را می توانید در این سایت مشاهده کنید.

با ثبت آدرس پست الكترونيكي خود در صفحه اول سايت در بخش عضويت در خبرنامه، جديد ترين خبرنامه هاي ما براي شما ارسال خواهد شد. بخش هاي متنوع سايت ياد شده نياز هاي مشاوره اي شما را در طول دوران آمادگي كنكور برآورده خواهد ساخت. بديهي است نظريات و پيشنهادهاي ارزنده شما مي تواند زمينه ارتقاي كيفيت خدمات را فراهم سازد.

با آرزوي موفقيت براي شما

واحد مشاوره و برنامه ریزی

موسسه آموزشی فرزانگان خوارزمی

بازديد کل : 2443215 نفر   - 425440 ip   بازديد امروز : 79 نفر   - 58 ip   بازديد ديروز : 1131 نفر   - 429 ip   آنلاين : 11 نفر