شنبه 28 مهر 1397

نحوه پاسخ گويي داوطلبان هنر در کنکور95

تعداد 42 هزار و 234 داوطلب  گروه آزمايشي هنر در جلسه آزمون سراسري سال 95 حضور داشتند. تعدد و تنوع درس ها در اين گروه آزمايشي قابل توجه است و حتي در برخي از دروس اختصاصي مانند خواص مواد، منبع مشخص و معيني براي طرح سؤال تعيين نمي ‌شود و داوطلبان بايد علاوه بر کتب درسي اين گروه آزمايشي، از اطلاعات عمومي و هنري خوبي در دروس تعيين شده برخوردار باشند.

گروه آزمايشي هنر، يک گروه آزمايشي شناور

در آزمون سراسري سال 95، در  درس تخصصي درک هنر، بيش از 62 درصد، ترسيم فني بيش از 64 درصد، خلاقيت تصويري بيش از 45 درصد، خلاقيت نمايشي بيش از 54 درصد، خلاقيت موسيقي بيش از 88 درصد و  خواص مواد بيش از 80 درصد داوطلبان، نمرۀ منفي کسب کرده‌اند !

بي ‌شک، يکي از مهم ترين دلايل کسب نمره‌ هاي پايين از سوي داوطلبان در دروس تخصصي، شناور بودن گروه آزمايشي هنر است؛ به عبارت ديگر، چون داوطلبان آزمون سراسري مي ‌توانند علاوه بر گروه آزمايشي تخصصي خود، در گروه هنر نيز شرکت کنند، عده‌اي از داوطلبان، بدون آمادگي لازم و مطالعه درس ‌هاي اين گروه آزمايشي، در جلسه آزمون هنر حاضر مي شوند و به سؤال‌ هاي تخصصي اين گروه پاسخ مي‌دهند.

منابع آزمون گروه آزمايشي هنر، متعدد و متنوع است

آيا مي‌ دانيد که سال 94 در گروه آزمايشي هنر در هيچ يک از دروس اختصاصي، داوطلبي به 100 درصد سؤال‌ ها پاسخ صحيح نداده است و آيا مي دانيد که در سال 95 فقط در درس تخصصي درک رياضي، 4 داوطلب  به 100 درصد سؤال‌ هاي اين درس پاسخ صحيح داده‌ و در ساير دروس تخصصي، هيچ يک از داوطلبان به 100 درصد سؤال ‌ها پاسخ صحيح نداده‌، و حتي در دروس درک هنر، ترسيم فني و خواص مواد، هيچ يک از داوطلبان نمره بيشتر از 70 درصد کسب نکرده ‌اند؛ زيرا از يک سو، تنوع منابع آزمون گروه آزمايشي هنر بيشتر از ساير گروه‌ هاي آزمايشي است، و از سوي ديگر، طراحان سؤال هاي گروه آزمايشي هنر به خلاقيت و اطلاعات عمومي داوطلبان  اين گروه آزمايشي توجه بسياري دارند؛ بنابراين، کسب درصد خوب در اين گروه، کار آساني نيست.

آمار وضعيت داوطلبان گروه آزمايشي هنر در چند سال اخير، به ما مي‌ گويد که داوطلبان اين گروه آزمايشي، بايد بيشتر در پاسخ گويي به سؤال‌ ها دقت نمايند و به هيچ وجه بر حسب حدس و گمان به سؤالي پاسخ ندهند؛ زيرا تعداد قابل توجهي از داوطلبان گروه آزمايشي هنر به همين دليل نمره منفي کسب کرده ‌اند. اهميت اين امر زماني مشخص مي ‌شود که بدانيم کنکور، يک مسابقه است و قرار نيست که داوطلبي به همه سؤال‌ ها، پاسخ صحيح بدهد؛ بلکه لازم است که در مقايسه با ساير داوطلبان، وضعيت بهتري داشته باشد، و اين امر بدون دقت و هوشمندي در پاسخ گويي به سؤال‌ ها به دست نخواهد آمد؛ پس اگر داوطلب گروه آزمايشي هنر، اين روزها در درسي آمادگي ندارد، بايد در همين زمان باقي مانده، به مطالعه مبحث يا مباحثي از آن درس بپردازد تا بتواند به چند سؤال معدود در همان درس پاسخ صحيح دهد؛ زيرا کسب نمره منفي، بسيار بدتر از به دست آوردن درصد صفر است.

توجه داشته باشيد که در تعدادي از رشته‌ هاي گروه آزمايشي هنر، از داوطلبان آزمون عملي با ضريب تخصصي 4 (به غير از نوازندگي موسيقي که براي ‌آن ضريب تخصصي 6 در نظر گرفته مي ‌شود)، گرفته مي‌ شود که نقش بسيار مهمي در پذيرش دانشجو در رشته مورد نظر دارد.

در نهايت اين که نبايد تصور کرد که يک داوطلب با نمره هاي منفي يا بسيار پايين در درس‌هاي مختلف، مي‌ تواند در رشته ‌هاي با آزمون يا روزانه اين گروه آزمايشي پذيرفته شود، و اگر داوطلباني را مي شناسيد که حتي در رشته ‌هاي روزانه با نمره منفي پذيرفته شده ‌اند، دليلش آن است که اين افراد به احتمال قوي در ساير درس ها يا در آزمون عملي نمره خوبي کسب کرده ‌اند؛ ضمن اين که داوطلباني که در آزمون سراسري نمره منفي مي ‌آورند، در رشته محل ‌هايي که مطلوب اکثر داوطلبان هستند، پذيرفته نخواهند شد.

کدرشته‌ هاي با آزمون، کدرشته هايي هستند که رقابت در آن ها نسبت به کدرشته‌ هايي که صرفاً بر اساس سوابق تحصيلي پذيرش مي ‌شوند، بيشتر بوده و به نوعي تقاضاي داوطلبان براي پذيرفته شدن در آن ها زياد است. اين کدرشته ‌ها در گروه آزمايشي هنر، در دوره‌ هاي روزانه، شبانه، غيرانتفاعي و برخي از مراکز تربيت معلم وجود دارند که با آزمون سراسري دانشجو مي‌ پذيرند؛ يعني داوطلبان بر اساس نتيجه کارنامه خود مي ‌توانند رشته‌ هاي مورد نظر را انتخاب کنند.

در جدول ارائه شده در زير، غير از داوطلباني که به تمام سؤال ‌ها پاسخ غلط داده‌ و در نتيجه درصد 33- را کسب کرده‌ و داوطلباني که به 100 درصد سؤال‌ ها پاسخ صحيح داده ‌اند، ساير داوطلبان در گروه‌ هاي 10درصدي مورد بررسي قرار گرفته ‌اند؛ لازم به يادآوري است که کران پايين تمام بازه ‌ها در کران بالاي طبقه قبلي لحاظ شده است.

نحوه پاسخ گويي داوطلبان گروه آزمايشي هنر در آزمون سراسري سال 1395

پیک سنجش