پنجشنبه 22 آذر 1397

جدیدترین گزارش از وضعیت سواد کشور

رئيس سازمان نهضت سوادآموزي از آموزش 71 هزار اولياي بيسواد دانش آموزان در سال 95 خبر داد.به گزارش مركز اطلاع رساني و روابط عمومي وزارت آموزش و پرورش، علي باقرزاده گفت: بر اساس گزارش توسعه انساني سال 2014، افرادي كه تحصيلات متوسطه به بالا را دارند 65.1 درصد در كشور هستند كه رتبه خوبي در بين كشورهاست.

وي رشد نرخ سواد را در جمعيت بين 25 تا 64 سال ، 2.65 درصد و 15 تا24 سال را نيم درصد اعلام كرد وافزود: جمعيت بين 10 تا49 سال كشور تا قبل از آغاز سال تحصيلي جاري(96-1395) بيش از 53 ميليون و 700 هزار نفر بود كه 40 ميليون و 708 نفر از آنان داراي مدرك تحصيلي پنجم و ششم ابتدايي هستند و از نظر ما باسواد محسوب مي شوند.

باقرزاده خاطرنشان كرد: از ابتداي سال 95 حدود 71 هزار نفر از اولياي بيسواد دانش آموزان را تحت آموزش قرار داديم كه 30 درصد فعاليت هاي سواد به اين گروه از بيسوادان اختصاص يافته است.

رئيس سازمان نهضت سوادآموزي با اشاره به افزایش درصد باسوادي  اتباع خارجي از 6 درصد در ابتداي انقلاب به 60 درصد در سال 95،  افزود: در سال جاري 18 هزار و 600 نفر از اتباع خارجي در طرح آموزش سوادآموزي ثبت نام شده اند كه 80 درصد هزينه آن را دولت ايران، 18 درصد كميسارياي عالي پناهندگان و 2 درصد را نيز كشور نروژ، پرداخت کرده است .

رئيس سازمان نهضت سوادآموزي از تصويب قانون تعيين تكليف آموزشياران نهضت سوادآموزي خبر داد و گفت: اكنون آموزشيار بلاتكليف نداريم و افرادي كه از بخش خصوصي با اين سازمان همكاري مي كنند مشمول قانون مذكور مي شوند.

وي افزود: آموزش دهنده هاي تجميعي يعني كساني كه بيشتر از 2 نفر در هر دوره تحت پوشش داشتند طبق قانون مساوي هستند و تنها سنوات خدمت آن ها متفاوت است  و ما پيگير تدوين دستورالعملي براي رفع مشكل آنان هستیم.

وي نرخ جذب خالص كودكان را 98 درصد اعلام كرد و افزود: 2 درصد بچه هاي 6 ساله وارد مدرسه نمي شوند ،‌البته  افرادي كه چهارم ابتدايي را به پايان نرسانند و مدرسه را ترك كنند احتمال بيسوادي آن ها بسيار زياد است.

مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش

1395.10.04

بازديد کل : 2470813 نفر   - 432838 ip   بازديد امروز : 512 نفر   - 88 ip   بازديد ديروز : 1049 نفر   - 269 ip   آنلاين : 6 نفر