پنجشنبه 28 تير 1397

کاهش طول دوره آموزش پزشکی عمومی از ۷ سال به ۶ و نیم سال

دبیر شورای آموزش پزشکی عمومی با بیان این که طول دوره آموزش پزشکی عمومی از ۷ سال به ۶ و نیم سال کاهش می یابد، گفت: کاهش طول دوره آموزش با حذف و یا کاهش بخش های غیرضروری ، بیش از حد تکرار شده و یا مواردی که الزامی برای وجود در برنامه ندارد صورت می گیرد.

دکتر طاهره چنگیز در حاشیه برگزاری جلسه شورای آموزش پزشکی عمومی گفت: ما مکلف هستیم که برنامه آموزش پزشکی عمومی را بر اساس نیازها و تغییرات محیط خدمات سلامت بازنگری کنیم به همین دلیل لازم است برای بازنگری ابتدا چارچوب برنامه کلی تصویب شود.

دبیر شورای آموزش پزشکی عمومی یکی از مصوبات مطرح شده را بررسی طول دوره پزشکی عمومی بیان کرد و گفت: بازنگری مراحل تحصیل در دوره پزشک عمومی، انواع آزمون های جامع در طول تحصیل، ضرورت کاهش محتواهای موجود و تایید محتوا در حد محتواهای ضروری از مصوبات این جلسه بود.

وی ادامه داد: در تلاش هستیم حجم مطالب غیرضروری را تا آن جا که ممکن است در برنامه ها کاهش دهیم.

دکتر چنگیز ضمن اشاره به بازنگری در نحوه ارائه برنامه های آموزشی پزشکی به عنوان یک دیگر از مصوبات جلسه شورای آموزش پزشکی عمومی، افزود: با توجه به تنوع شرایط و امکانات موجود در دانشگاه ها نمی توان انتظار داشت که همه دانشگاه ها الزاما از یک قالب بدون انعطاف در برنامه تبعیت کنند و از طرف دیگر باید مطمئن باشیم که در تمام دانشگاه ها سرفصل ها و اهداف ضروری آموزش پزشک عمومی پوشش داده می شود. از این رو، بر اساس مذاکرات این جلسه، موافقت شد که اجزای برنامه جدید حول محور ضروریات یادگیری تدوین و در قالب قطعاتی همانند قطعات یک پازل ارائه شود که به دانشگاه ها امکان دهد که چیدمان دروس را با استفاده از این قطعات کوچک و بر اساس ضوابط کلی برنامه و امکانات دانشگاه خودشان تعیین کنند. این اقدام در عین ایجاد اطمینان از مراعات سرفصل های ضروری و ضوابط و استانداردهای برنامه، امکان انعطاف در برنامه را تا حدودی به دانشگاه ها خواهد داد.

دبیر شورای آموزش پزشکی عمومی با بیان این که در این مصوبات طول دوره آموزش پزشکی عمومی از ۷ سال به ۶ و نیم سال کاهش یافته است، افزود: کاهش طول دوره آموزش با حذف و یا کاهش بخش های غیرضروری ، بیش از حد تکرار شده و یا مواردی که الزامی برای وجود در برنامه ندارد صورت می گیرد.

دکتر چنگیز با تاکید بر این که این مصوبات هنوز نهایی نشده است، گفت: بعد از بازنگری کامل سرفصل ها، مجددا این مصوبات در جلسه شورای آموزش پزشکی بررسی می شوند و در صورت تصویب نهایی به دانشگاه های علوم پزشکی ابلاغ می شوند.

وی در ادامه به اضافه شدن واحد درس طب سنتی به دروس آموزش پزشکی اشاره کرد و گفت: طب سنتی جایگزین برخی دروس غیرضروری در آموزش پزشکی می شود و معادل ۳ واحد درسی هم در علوم پایه و دوره مقدمات بالینی تحت عنوان آداب پزشکی پیشنهاد شده است که شامل موارد مهارت های یادگیری و مطالعه، رفتار حرفه ای، مهارت های ارتباطی، مهارت های جست و جو و استفاده از منابع علمی، و .. است. این مباحث به تدریج در کوریکولوم جدید به صورت رسمی اضافه خواهد شد.

دکتر چنگیز در پایان گفت: در حال حاضر برخی از دانشگاه های علوم پزشکی این دروس را به صورت انتخابی ارائه می کنند که تجربه مناسبی برای استفاده در برنامه به صورت رسمی فراهم کرده است.

وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی

1395.08.24

بازديد کل : 2313447 نفر   - 396711 ip   بازديد امروز : 524 نفر   - 111 ip   بازديد ديروز : 846 نفر   - 244 ip   آنلاين : 4 نفر