چهارشنبه 25 مهر 1397

درباره اعتبار رشته های دانشگاه آزاد

دکتر میرزاده رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ، با بیان این که دانشگاه آزاد اسلامی در سال 95 به دلیل وارونه جلوه دادن حقیقت قانونی بودن اعتبار برخی رشته ها متحمل زیان شد، گفت: از معاون حقوقی رئیس جمهور می خواهیم در روند تصویب قانونی رشته محل های مورد اختلاف دانشگاه آزاد اسلامی با وزارت علوم ، بررسی و اعلام نظر کند.

دکتر میرزاده در ادامه با اشاره به امکان وجود اختلاف نظر حقوقی بین دستگاه های اجرایی ، خاطرنشان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی دارای 30هزار رشته محل مصوب است که 23هزار رشته محل آن طی 35 سال گذشته توسط شورای گسترش آموزش عالی به تصویب رسیده و 7هزار رشته محل دیگر در کمیته سه نفره مصوب مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده است .

طبق اعلام دفتر حقوقی مجلس،قانون تصویب رشته های دانشگاه آزاد اسلامی لازم الاجراست

وی خطاب به معاون حقوقی ریاست جمهوری در مورد قانون مذکور گفت: طبق اعلام دفتر حقوقی مجلس ، قانون تصویب رشته های دانشگاه آزاد اسلامی نه تنها به قوت خود باقی بوده، بلکه لازم الاجراست. به همین خاطر می توان گفت همه رشته محل های دانشگاه آزاد اسلامی دارای مجوز قانونی هستند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان این که متاسفانه نحوه اجرای این قانون محل اختلاف نظر دانشگاه با وزارت علوم است، تصریح کرد: همین اختلاف در عمل باعث شد دانشگاه آزاد اسلامی به خاطر وارونه جلوه دادن حقیقت قانونی بودن اعتبار رشته هایش در سال 95 نسبت به سال 94، متحمل زیان شود.

وی خطاب به معاون حقوقی رئیس جمهور خواستار مداخله دولت برای حل این موضوع با توجه به قانون مصوب و جلوگیری از خسارت به دانشگاه آزاد شد.

وی ادامه داد: برخی افراد با انگیزه سودجویی و تمسک و تکیه بر بخشنامه های ویژه و سفارشی، در پی تضعیف دانشگاه آزاد اسلامی و تقویت مراکز آموزشی بدلی انتفاعی وابسته به خود هستند، متاسفانه این افراد بیهوده تلاش می کنند که مدارک دانشگاه آزاد اسلامی را نامعتبر جلوه دهند و در همین حال اعلام رسمی می کنند که همه دانشگاه های غیردولتی دارای اعتبار هستند،در حالی که هیچ گزارش رسمی در مورد چنین موسساتی که دارای چه تعداد هیات علمی و چه میزان امکانات زیربنایی در آموزش عالی هستند به شورای عالی انقلاب فرهنگی و سایر مراجع ذیصلاح داده نشده است.

میزان رشد دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی طی 10سال گذشته به 3.9 درصد کاهش یافته است

وی ادامه داد: رئیس دانشگاه آزاد اسلامی اظهار داشت: طبق سند آمایش وزارت علوم، بسیاری از دانشگاه های غیردولتی در خصوص جذب دانشجو طی یک دهه گذشته حدود 10 تا 28 درصد رشد داشته اند. این در حالی است که با جلوگیری از رشد دانشگاه آزاد اسلامی ،میزان رشد دانشجو در این دانشگاه طی این مدت، به 3.9 درصد کاهش یافته است.

افرادی که در مراکز علمی بدلی ذینفع هستند حق نظارت هم ندارند

دکتر میرزاده در ادامه اظهار داشت: افرادی که با رانت خواری ویژه در گذشته، مجوز تاسیس مراکز آموزش عالی بدلی بی کیفیت گرفته اند، به هیچ عنوان حق دخالت در امور دانشگاه آزاد اسلامی و قضاوت در خصوص کیفیت آن را ندارند،همچنین افرادی که در مراکز علمی بدلی ذینفع هستند حق نظارت هم ندارند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اخبار نادرست منتشرشده در برخی رسانه ها در خصوص آمار پذیرفته شدگان دکتری در دانشگاه آزاد اسلامی ، اظهار داشت: از 114 هزار نفر کل داوطلبان در آزمون دکتری این دانشگاه، تنها 9درصد موفق به راهیابی به دانشگاه آزاد اسلامی شده اند و بقیه مردود شده اند در حال حاضر به ازای هر هیات علمی2.6 نفر دانشجوی دکتری داریم که همه در حد استاندارد کشور است.

روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی

1395.07.29

بازديد کل : 2410735 نفر   - 416781 ip   بازديد امروز : 334 نفر   - 45 ip   بازديد ديروز : 505 نفر   - 211 ip   آنلاين : 9 نفر