دوشنبه 19 آذر 1397

تجمیع فیزیکی برخی واحدهای دانشگاه آزاد تهران

معاون برنامه ‌ریزی و اقتصاد دانش ‌بنیان دانشگاه آزاد اسلامی طرح «تجمیع 3» این دانشگاه را راهی برای شناسایی گلوگاه ‌های بوروکراتیک خوانده و معتقد است سازمان مرکزی دانشگاه باید نقش راهبری و نظارت و پایش امور را داشته باشد که در طرح‌ های تجمیع محقق می ‌شود.

دکتر فریدون رهنمای ‌رودپشتی گفت: «همزمان با طرح 'تجمیع 3' و با هدف ساماندهی ساختمان‌ های فیزیکی واحدهای مستقر در تهران و برخی واحدهای دانشگاه که ساختمان‌ های پراکنده دارند، تجمیع فیزیکی نیز اجرایی خواهد شد.»

آن طور که او گفته است واحد تهران مرکزی یکی از این واحدهاست که در چند پردیس جمع می‌ شود. به گفته او، اصلاح فرآیندها، مرحله دوم است؛ دکتر رهنمای‌ رودپشتی می‌ گوید: «اصلاح فرآیندها با هدف چابک‌ سازی و حذف فعالیت های موازی و تفویض اختیار بیشتر به استان ‌ها و واحدها خواهد بود. انتظار داریم این طرح کاهش هزینه ‌ها، کاهش بوروکراسی، چابک‌ سازی و سرعت انجام کارها را به دنبال داشته باشد تا در نهایت موجب تکریم ارباب‌ رجوع شود.

پیشینه طرح های تجمیع دانشگاه آزاد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی به نقل از روزنامه فرهیختگان تابستان سال 93 بود که طرح تجمیع در دانشگاه آزاد اسلامی کلید خورد. مدیریت هزینه یکی از اقدامات اساسی در راستای بالابردن بهره ‌وری در سازمان‌ های اداری محسوب می ‌شود. در همین راستا در دانشگاه آزاد اسلامی طرح تجمیع واحدها و پردیس‌ های علوم و تحقیقات در دستور کار قرار گرفت تا باعث کوچک ‌شدن ساختار سازمانی دانشگاه و به دنبال آن بهره وری بیشتر و چابک ‌سازی سیستم شود؛ طرحی که از سوی تمام روسای واحدها دنبال شد. در واقع توجه به این که برخی پردیس‌ ها و واحدهای علوم و تحقیقات دارای محدودیت‌ های آموزشی بود، تجمیع آن ها در واحدهای مادر باعث ارتقای رضایت ‌مندی دانشجویان و اعضای هیات ‌علمی دانشگاه شد.

هنوز یک‌ سال از اجرای طرح 'تجمیع 1' در دانشگاه آزاد اسلامی نگذشته بود که دکتر حمید میرزاده، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بخشنامه‌ای برای اجرای طرح 'تجمیع 2' ابلاغ کرد و تشکیلات و ساختار سازمانی 'دانشگاه آزاد اسلامی استان' را تشریح کرد. طرح تجمیع 2 در واقع ادامه طرح تجمیع یک در دانشگاه آزاد اسلامی بود که با خبر کاهش واحدهای دانشگاه از 472 به 400 واحد کلید خورد و با کاهش ساختار سازمانی و کوچک‌ کردن معاونت‌ ها دنبال شد. طرح تجمیع 2 چندین هدف را دنبال می ‌کرد که کاهش بوروکراسی، چابک ‌سازی، کاهش تعداد مدیران و در حقیقت تمرکز سیستم اداری از عمده‌ ترین اهداف آن بود تا کارها بهتر و روان‌ تر پیش برود. طرح تجمیع 2 از اول تیر سال 94 در دانشگاه آزاد به اجرا در آمد. طرح تجمیع 2 مزایای زیادی به دنبال داشت که به گفته مسئولان این دانشگاه، 'عدالت آموزشی' تنها یکی از این مزایا بود. طرحی که نوعی همدلی بین همه واحدهای استان برقرار کرد تا از ظرفیت یکدیگر برای رشد واحدها در تمام استان استفاده کنند.

شناسایی گلوگاه ‌های بوروکراتیک پس از گذشت هشت ‌ماه از اجرای طرح تجمیع 2

یک اتفاق مهم دیگر در ساختار دانشگاه آزاد اسلامی اتفاق افتاد و دکتر حمید میرزاده در اواخر سال 1394 در جلسه ‌ای با حضور روسای واحدهای تهران از آغاز اجرای 'طرح تجمیع 3' با هدف کاهش بوروکراسی و حذف فرآیندهای غیرضروری در دانشگاه آزاد اسلامی خبر داد. چندی ‌پیش معاون برنامه ‌ریزی و اقتصاد دانش‌ بنیان دانشگاه آزاد اسلامی هم در گفت ‌و گو با 'فرهیختگان' از جزئیات طرح 'تجمیع 3' سخن گفت؛ طرحی که به اعتقاد او «شناسایی گلوگاه ‌های بوروکراتیک» خواهد بود. دکتر فریدون رهنمای‌رودپشتی می‌ گوید: «بر اساس طرح 'تجمیع 3' اصلاح فرآیندها، شناسایی گلوگاه‌ ها و تفویض اختیار بیشتر برای تمرکززدایی از سازمان مرکزی است.» به اعتقاد او، سازمان مرکزی باید نقش راهبری و نظارت و پایش امور را داشته باشد و کاری که واحدهای استان‌ ها به فراخور حال خود می‌ توانند انجام دهند، بخشی به استان و بخشی به واحدهای دانشگاهی تفویض می‌ شود که این اساس کار طرح 'تجمیع 3' است.

تجمیع فرآیندها

حالا پس از گذشت حدود چهار ماه از سخنان دکتر میرزاده در جلسه با روسای واحدهای تهران، او دیروز در سخنانی از اتمام طرح 'تجمیع 3' این دانشگاه تا پایان سال 95 خبر داد. دکتر حمید میرزاده، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی طرح 'تجمیع 3' را طرح تجمیع فرآیندها توصیف کرد و بار دیگر از هدف این طرح سخن گفت. آن‌ طور که او گفته است طرح 'تجمیع 3' در اردیبهشت کلید خورد و اجرای آن از سازمان مرکزی آغاز شد. رئیس دانشگاه آزاد اسلامی می‌گوید: «طرح 'تجمیع 3' طرحی است برای کاهش هزینه‌ ها و افزایش درآمدهای دانشگاه، زیرا کاهش تعداد دانشجو و افزایش رقبا شرایطی را ایجاب می‌ کند که باید با کاهش هزینه ‌های دانشگاه، درآمدهای اختصاصی دانشگاه افزایش پیدا کند

روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی

1395.03.27