چهارشنبه 25 مهر 1397

اقامه دعوی آموزش‌و پرورش از ناشران کتاب‌های کمک آموزشی

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم،‌ حسین طلایی زواره معاون سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی در نشست خبری با اصحاب رسانه در خصوص کتاب‌های کمک‌ آموزشی و اثرات منفی آن بر یادگیری دانش‌آموزان اظهار داشت:‌ حل المسائل‌ها، برنامه‌های آموزش و پرورش برای تقویت خلاقیت دانش‌آموزان را به هم می‌ریزد. برخی از کتاب‌های کمک آموزشی نیز صرفاً شیوه‌های تست زنی را به دانش‌آموزان آموزش می‌دهند که این برخلاف اهداف تعلیم و تربیت است.

وی افزود:‌ مواد و رسانه‌های آموزشی که وارد مدارس می‌شود باید مورد تأیید سازمان پژوهش باشد و ورود کتاب‌های کمک آموزشی فاقد تأیید آموزش و پرورش به مدارس تخلف است. از ناشران متخلف اقامه دعوی کردیم که در این زمینه از دو ناشری که به سوالات طرح شده در کتاب‌های درسی پاسخ داده بودند، شکایت شد و هر یک به مبلغ 50 میلیون تومان جریمه شدند.

به گزارش تسنیم، مسئولان سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی بارها از تبلیغات کتاب‌های کمک آموزشی در صدا و سیما ابراز نگرانی کردند. به اعتقاد آن ها تبلیغات کتاب‌های کمک‌ آموزشی خلاقیت دانش‌آموزان را هدف قرار می‌دهد و برنامه ریزی‌های وزارت آموزش و پرورش درخصوص پرورش خلاقیت را به هم می‌ریزد.

رئيس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی طی سال‌های اخیر از نامه نگاری با مسئولان سازمان صدا و سیما خبر داد و بر این اساس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی با ارسال نامه‌ای به آقایان ضرغامی و سرافراز خواستار هماهنگی با این سازمان برای تبلیغات کتاب‌های کمک آموزشی شد. اما این نامه‌ها هیچ گاه مورد توجه قرار نگرفت به‌گونه‌ای که هم‌اکنون بیشترین حجم آگهی‌های تبلیغاتی صدا و سیما مربوط به کتاب‌های کمک آموزشی است؛ کتاب‌هایی که برخی از آن ها مجوز تأیید آموزش‌و پرورش را ندارند.

طبق اعلام مسئولان وزارت آموزش و پرورش اسامی کتاب‌های کمک آموزشی دارای استاندارد و تأیید این وزارتخانه در پایان کتاب‌های درسی هر پایه و مجلات کمک آموزشی رشد گنجانده شده است.

روابط عمومی و امور بین الملل سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی

وزارت آموزش و پرورش

11/07/1394

بازديد کل : 2412663 نفر   - 416919 ip   بازديد امروز : 2262 نفر   - 183 ip   بازديد ديروز : 505 نفر   - 211 ip   آنلاين : 4 نفر