چهارشنبه 25 مهر 1397

فریاد مسئولان آموزش و پرورش و گوش‌ ناشنوای کاسبان کتاب

به گزارش خبرنگار مهر، طبق آیین نامه «ساماندهی منابع آموزشی و تربیتی» که در سال ۱۳۸۸ به تصویب شورای عالی آموزش و پرورش رسید، سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی ماموریت دارد تا همه مواد و رسانه های آموزشی، بسته آموزشی، نرم افزارهای آموزشی، رسانه های الکترونیکی، چند رسانه ای، کتاب های راهنمای معلم را بررسی کرده و بر آنها مُهر تایید بزند و نهادهای فرهنگی، وزارت ارشاد و بدنه آموزش و پرورش ملزم به اجرای این مصوبه هستند.

با وجود این آیین نامه؛ فریاد انتقاد مسوولان آموزش و پرورش سال ها است که به گوش بخش بازرگانی و کاسبان کتاب کمک آموزشی نمی رسد و همچنان این کتاب های تأیید نشده و غیر‌مجاز در صدا و سیما تبلیغ می شود و با شروع سال تحصیلی شکل جدی تری به خود می گیرند و کتاب های کمک آموزشی با نام های جدیدتر نیز به چشم می خورد.

این روزها جدا از تبلیغات تلويزیونی در بیلبوردهای شهر نیز تبلیغ های رنگی کتاب های کمک آموزشی به صورت وسیع دیده می شود، تبلیغات به گونه ای است که اگر دانش آموزان تهیه کنند معجزه ای در وضعیت تحصیلی آنان رخ می دهد.

صداوسيما از تبلیغ محصولات آموزشی بدون مجوز خودداری کند

حجت الاسلام محی الدین بهرام محمدیان در گفتگو با مهر درباره تبلیغ کتاب های کمک آموزشی در مدارس و صدا و سیما، می گوید: هر نوع کتابی که در جشنواره سامان بخشی مورد تایید قرار می گیرد تبلیغ و ترویج آن قانونی است باید دید کتاب های ناشرانی که در مدارس تبلیغ می شود آیا تایید شده است یا خیر.

وی افزود: معمولا کتاب های کمک آموزشی برخی از ناشران که در مدارس تبلیغ می شود مورد تایید نبوده و غیر قانونی است.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی درسی بیان کرد: بخشنامه ای به مدارس درباره ممنوعیت تبلیغ کتاب های کمک آموزشی تایید نشده ابلاغ شده است و هر مدرسه ای طبق بخشنامه عمل نکند با آن مدرسه برخورد خواهد شد.

معاون وزیر آموزش و پرورش همچنین با انتقاد از تبلیغ کتاب های کمک آموزشی در صدا و سیما، تصریح کرد: با توجه به اینکه صدا و سیما از سوی مردم به عنوان یک مرجع مناسب تبلیغی شناخته می شود و مردم به آن اطمینان دارند لازم است که این رسانه در زمینه معرفی منابع آموزشی توجه بیشتری کند.

محمدیان با بیان این که صداوسيما از تبلیغ محصولات آموزشی بدون مجوز خودداری کند، بیان کرد: تبلیغ برخی محصولات آموزشی که فاقد مجوزهای لازم هستند در صدا و سیما باعث خواهد شد دانش‌آموزان بدون پشتوانه کافی علمی مراتب درسی را طی کنند.

وی ادامه داد: مسئولان آموزش و پرورش سال هاست از تبلیغ کتاب های کمک آموزشی در صداوسيما انتقاد دارند اما در مقابل صدا و سیما در این سال ها نه تنها تبلیغ کتاب های کمک آموزشی را ممنوع نکرده است بلکه با آغاز سال تحصیلی پخش تبلیغات این دسته از کتاب ها در صداوسيما افزایش یافته است.

سال ها است این رویه تکراری و جنگ آموزش و پرورش با صداوسیما ادامه دارد و همیشه رسانه ملی در مقابل انتقادهای مسوولان وزارت آموزش و پرورش سکوت کرده است اما در عین حال رویه خود را در تبلیغات کتاب های غیر استاندارد در شکل و رنگ های مختلف ادامه می دهد.

مسئولان آموزش و پرورش نیز تاکنون با تاکید بر غیر قانونی بودن این تبلیغات تنها به انتقاد کردن و نامه زدن به رییس صدا و سیما اکتفا می کنند.

روابط عمومی و امور بین الملل سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی

وزارت آموزش و پرورش

11/07/1394

بازديد کل : 2412640 نفر   - 416918 ip   بازديد امروز : 2239 نفر   - 182 ip   بازديد ديروز : 505 نفر   - 211 ip   آنلاين : 5 نفر