سه شنبه 27 آذر 1397

کتاب های غیر استاندارد اجازه تبلیغ در مدارس را ندارند

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی به نقل از خبرنگار آموزش و پرورش پانا؛ محمد ناصری در جلسه پرسش و پاسخ هفتمین برنامه از طرح «سازمان و یک روز با درهای باز» که با حضور معاونین پژوهشی شهر تهران نهم شهریور94 در سازمان پژوهش برگزار شد گفت: بسیاری از کتاب هایی که به اسم کمک آموزشی مطرح و تبلیغ می شوند از استاندارد لازم برخوردار نیستند.

وی ادامه داد: وزارت آموزش و پرورش فعالیت شناسایی این مسئله را بر عهده دفتر انتشارات گذاشته است تا کتاب هایی که مناسب مدرسه وکتابخانه کلاسی هستند را معرفی کنند .

مدیرکل دفتر انتشارات و تکنولوژی آموزشی اشاره کرد: برابر بند 6 مصوبه 828 شورای عالی آموزش و پرورش که در سال 90 توسط ریاست جمهوری ابلاغ شد، باید تمام کتاب های کمک آموزشی برای به رسمیت شناخته شدن به سازمان پژوهش معرفی شوند.ناصری با اشاره به این که در سال جاری 5 کتابنامه رشد منتشر کردیم اضافه کرد: علاوه بر کتابنامه های رشد امسال بیش از 3 هزار کتاب معرفی شده است.

وی عنوان کرد: آموزش و پرورش به هیچ عنوان الزامی به خرید بهترین کتاب نمی کند، بلکه هرچه نیاز دانش آموز باشد را تولید خواهد کرد.

ناصری افزود: هیچ نهاد و انتشاراتی نمی تواند کتاب های خود را  در مدرسه تبلیغ کند، البته معاونان پژوهشی می توانند با برگزاری اتاق های فکر مهم ترین و ارزشمندترین انتشارات را به دانش آموزان معرفی کنند.

مدیرکل دفتر انتشارات و تکنولوژی آموزشی گفت: از معاونین پژوهشی انتظار داریم در ترویج منابع آموزشی به عنوان مکمل آموزش مواردی را تبیین کنند و با تشکیل میزگرد مطالبی را که تشخیص می دهند وارد مجلات رشد کنند.

وی اضافه کرد: افرادی که در مجله رشد فعالیت می کنند به دلیل این که این مجله یک ویترین آموزشی است باید افرادی باشندکه در حوزه پژوهش مطالعه داشته اند.

وی در خصوص هدف تولید مجلات رشد به عنوان مکمل برنامه درسی افزود: در دوره های مختلف تحصیلی هدف مهارت خواندن کتاب است. کتب درسی و مجلات رشد هر یک کارکردهای جداگانه ای دارند که می توان از کارکردهای مجله رشد به سرگرم شدن دانش آموز، اجباری نبودن خواندن آن و خواندن برای لذت بردن اشاره کرد.

ناصری در پایان بیان کرد: تاثیر تربیتی مجلات رشد و کتب درسی متفاوت است. نظام تعلیم وتربیت یک طیف به هم متصل است و نباید به آموزش فقط اکتفا شود بلکه باید هدف دفتر انتشارات یعنی ارتقای سواد خواندن مورد توجه قرار گیرد.

روابط عمومی و امور بین الملل سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی

وزارت آموزش و پرورش

09/06/1394

بازديد کل : 2480210 نفر   - 434931 ip   بازديد امروز : 815 نفر   - 316 ip   بازديد ديروز : 1061 نفر   - 401 ip   آنلاين : 6 نفر