يكشنبه 6 خرداد 1397

آزمون ملي دندانپزشکی

آزمون ملی تضمین کیفیت دانش آموختگان دندانپزشکی خارج از کشور

پيشينه آزمون ملي دندانپزشکی

دبیر شورای آموزش دندانپزشکی با اشاره به اینکه لزوم شرکت در آزمون ملی برای دانش آموختگان خارج از کشور از تاریخ 12 آذر 86 از سوی وزارت بهداشت اعلام شده بود، اظهار کرد: در آذرماه سال 86 با اعلام اینکه ارزشیابی مدرک‌های دانش آموختگان خارج از کشور منوط به قبولی دانشجویان در آزمون ملی شده است وزارت بهداشت اعلام کرد که تمام کسانی که از آگوست سال 2009 وارد دانشگاه‌های خارج از کشور شده‌اند، ملتزم هستند برای اعتبار بخشی مدارک خود در آزمون ملی شرکت کنند.وی ادامه داد: همچنین مدیر امور دانشجویی وزارت بهداشت نیز در 31 شهریورماه سال 86 در این باره تصریح کرده بود که بررسی توانمندی‌های دانش آموختگان خارج از کشور به ملاک‌های ارزشیابی مدرک تحصیلی افزوده شده است و علاوه بر آن نیز در سال 88 وزیر بهداشت وقت اعلام کرده بود که ارزشیابی دانشجویان جایگزین ارزشیابی محل تحصیلی آنان شده است. بنابراین بی اطلاعی از لزوم شرکت در آزمون ملی امر پذیرفته شده‌ای نیست. دکتر سعید عسگری با بیان اینکه موضوع لزوم شرکت در آزمون ملی از سال 86 به مدت دو سال به صورت مکرر از سوی وزارت بهداشت مورد تاکید قرار گرفته است، گفت:‌ آیین نامه مربوط به این آزمون نیز از تاریخ 17 شهریور ماه سال 88 روی سایت وزارت بهداشت قرار داده شده بود.

مدرک‌های غیر معتبر قابل ارزشیابی نیست

براساس اعلام دبیر شورای آموزش دندانپزشکی ، مدارکی که از دانشگاه‌های غیرمعتبر دریافت شده است به هیچ عنوان ارزشیابی نمی‌شوند.وی با اشاره به این که برخی از مدارک دندانپزشکی از دانشگاه‌های خارج از کشور صادر می‌شود که طبق استانداردها به هیچ وجه معتبر نیستند، تصریح کرد: در بعضی از موارد کیفیت آموزشی برخی دانشگاه‌ها آن قدر پایین بوده است که وزارت بهداشت با بازدید از این دانشگاه‌ها صلاحیت پذیرش دانشجو از آنها را رد کرده است و از نظر وزارت بهداشت مدارکی که از این دانشگاه‌ها صادر می‌شود وجاهت علمی ندارد.

علت تغيير زمان عدم پذيرش مدارك

دبیر شورای آموزش دندانپزشکی با اشاره به اینکه لیست دانشگاه‌های نامعتبر از نظروزارت بهداشت روی سایت وزارت خانه قرار داده شده است، گفت: اسامی این دانشگاه‌ها در جولای سال 2010 اعلام شد که برای حفظ حقوق کسانی که در آن تاریخ در این دانشگاه‌ها مشغول به تحصیل بودند و ممکن بود در زمان مناسب از غیرمعتبر بودن مدرک این دانشگاه‌ها مطلع نشده باشند، زمان عدم پذیرش مدارک صادره از این دانشگاه‌ها به اول ژانویه 2012 انتقال داده شد.

وضعيت مدارک دانشگاه‌های غیر معتبر

دبیر شورای آموزش دندانپزشکی با تاکید بر این که به هیچ نحوی مدارک دانشگاه‌های غیر معتبر در کشور پذیرفته نمی‌شود، تصریح کرد:‌ کسانی که این مدارک را دریافت کرده‌اند نمی‌توانند در آزمون ملی شرکت کنند.

وضعيت تحصيل داندانپزشكي در ايران

فرصت شركت و قبولي در آزمون جامع،فقط سه بار

دبیر شورای آموزش دندانپزشکی با اشاره به این که طول تحصیل کسانی که در کشور در رشته دندانپزشکی درس می‌خوانند حداقل شش سال است، اظهارکرد: این دانشجویان که اکثرا رتبه‌های برتر رشته علوم پزشکی هستند در دو سال اول تحصیلی خود ملزم به گذراندن دروس علوم پایه‌اند که مبانی علوم پایه پزشکی و دندانپزشکی را شامل می‌شود و پس از گذراندن این دوره‌ها لازم است در امتحان جامع علوم پایه شرکت کنند و تنها سه بار فرصت شرکت و قبولی در این آزمون را دارند.وی ادامه داد: پس از قبولی در آزمون جامع علوم پایه این دانشجویان برای چهار سال دروس نظری وعملی اختصاصی دندانپزشکی را می‌گذرانند و باید به تعداد مشخص بیمار معاینه کنند که پس از آن می‌توانند به صورت تقریبا مستقل در دوره درمان جامع به درمان بیماران بپردازند.

ملاك پذيرش،فقط قبولي در آزمون ملي

دبیر شورای آموزش دندانپزشکی با اشاره به این که برخی از دانشجویانی که در دانشگاه‌های علوم پزشکی خارج از کشور تحصیل می‌کنند بدون قبولی در کنکور داخل ایران و با دریافت پذیرش از دانشگاه‌های خارجی شروع به تحصیل کرده‌اند گفت : طول تحصیل دانش آموختگان خارج از کشور برای وزارت بهداشت ملاک به شمار نمی‌آید، بلکه هرچقدر طول تحصیل این دانش آموختگان باشد ملاک پذیرش آنها تنها قبولی در آزمون ملی است.

نكته مهم درباره هزينه آزمون ملي

دکتر سلیمان احمدی رئیس مرکز خدمات آموزش پزشکی اعلام كرد : دانش آموختگان خارج از کشور برای شرکت در آزمون ملی هزینه‌ای را جز هزینه برگزاری آزمون به وزارت بهداشت پرداخت نمی‌کنند.

مبناي علمي آزمون ملي

رئیس مرکز خدمات آموزش پزشکی اعلام کرد: آزمون ملی مبتنی بر حداقل‌های مورد نیاز علمی دانش آموختگان است.

الزام به شركت در آزمون ملي

رئیس مرکز خدمات آموزش پزشکی با تاکید بر این که تمام کسانی که مدرک علوم پزشکی از دانشگاه‌های خارج، از هر کشوری اخذ کرده‌اند لازم است در آزمون ملی شرکت کنند. دکتر سلیمان احمدی با اشاره به این که پیش از برگزاری آزمون ملی دانش آموختگان خارج از کشور ملتزم به شرکت در دوره‌های تکمیلی بودند، تصریح کرد: دانشجویانی که در خارج هزینه تحصیل پرداخت کرده بودند، پیش از این لازم بود یک بار دیگر برای شرکت در دوره‌های تکمیلی در کشور هزینه دیگری را پرداخت کنند.

بازديد کل : 2232097 نفر   - 378843 ip   بازديد امروز : 551 نفر   - 207 ip   بازديد ديروز : 2901 نفر   - 470 ip   آنلاين : 12 نفر