دوشنبه 19 آذر 1397

سامانه آزمایشگاه‌های همکار آزاد (ساها) چیست؟

دانشگاه آزاد اسلامی با ‌ایجاد یک زیرساخت مناسب نرم ‌افزاری و سخت ‌افزاری، سامانه ‌ای را به منظور استفاده از امکانات آزمایشگاه ‌ها و کارگاه ‌های واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی طراحی کرده که از جمله فواید آن افزایش بهر‌ه ‌وری، ‌ایجاد ارزش افزوده، کاهش هزینه ‌های خرید تجهیزات و... است.

ساها چیست؟

دانشگاه آزاد اسلامی با بیش از 400 واحد دانشگاهی در سراسر کشور و با داشتن بیش از 11هزار آزمایشگاه و کارگاه، ظرفیت خوبی برای کارآفرینی، اشتغال‌زایی و کسب درآمد در اختیار دارد که بر همین اساس مدیران دانشگاه آزاد اسلامی بر‌ آن شدند تا با استفاده از تجمیع ‌این ظرفیت عظیم که شامل ‌میلیارد‌ها تومان دستگاه و تجهیزات است، زمینه را برای فعالیت پژوهشگران فراهم سازند.

سامانه ساها با دارا بودن 7هزار و 600 آزمایشگاه و 3هزار و 400 کارگاه، در واقع یک آزمایشگاه بزرگ ملی است که نرم ‌افزار آن نیز توسط دانشگاهیان دانشگاه آزاد اسلامی نوشته شده است.

چه کسانی می‌توانند از ساها استفاده کنند؟

برای استفاده از سامانه همکار آزاد (ساها) هیچ‌ گونه محدودیتی وجود ندارد و تمام دانشجویان کشور به این سامانه دسترسی دارند. به عبارت دیگر هرکسی از هرجای کشور ‌می‌تواند به سامانه ساها مراجعه و از امکانات آن استفاده کند.

از اهداف سامانه آزمایشگاه ‌های همکار آزاد دانشگاه آزاد اسلامی (ساها) ‌می‌توان به جمع‌ آوری اطلاعات تجهیزات و راه ‌های دستیابی به آزمایشگاه‌ ها و کارگاه‌ های تخصصی، جلوگیری از خرید‌های تکراری، بستر‌سازی برای تأسیس آزمایشگاه‌ های ملی و فراهم کردن زمینه برای استفاده تمامی دانشجویان دانشگاه‌ های دولتی و غیردولتی از‌ این امکانات اشاره کرد.

همچنین توسعه شبکه‌ های درون و برون‌ دانشگاهی، اجرای نظام جامع آماری و طراحی بانک اطلاعات آزمایشگاه‌ ها و کارگاه‌ ها، توسعه همکاری‌ های فنی و علمی با سازمان‌ ها و شرکت ‌های بخش دولتی و خصوصی در بخش آزمایشگاه‌ ها و کارگاه‌ ها از جمله سازمان ملی استاندارد‌ ایران و شبکه آزمایشگاهی فناوری‌ های راهبردی (نهاد ریاست‌ جمهوری) از دیگر اهدافی است که در‌ این سامانه در نظر گرفته شده است.

ویژگی‌های سامانه ساها چیست؟

ارائه خدمات آزمایشگاهی پیشرفته به استادان، دانشجویان و پژوهشگران سراسر کشور، شبکه ‌سازی، ‌ایجاد و توسعه سامانه آزمایشگاه‌ های همکار آزاد در سطح استانی و سراسری، افزایش قابلیت پاسخگویی به نیازهای دولت، صنعت و جامعه، استانداردسازی آزمایشگاه ‌ها و کارگاه‌ها مطابق با استانداردهای بین‌المللی مانند ISO17025، تلاش برای تبدیل آزمایشگاه‌ های عضو سامانه به آزمایشگاه‌ های همکار استاندارد، بستر‌سازی و حمایت از تولیدات واحدهای دانشگاهی در زمینه تجهیزات آزمایشگاهی و کارگاهی، استفاده حداکثری از ظرفیت ‌های موجود در بخش آزمایشگاه‌‌ ها و کارگاه‌ ها، توسعه همکاری‌ های علمی و پژوهشی با سایر آزمایشگاه‌ های ملی و بین‌المللی و اتصال هزاران آزمایشگاه و کارگاه به یکدیگر تنها بحشی از ویژگی‌ های سامانه همکار آزاد (ساها) است.

معرفی سامانه آزمایشگاه‌های همکار آزاد

سامانه آزمایشگاه‌ های همکار آزاد دانشگاه آزاد اسلامی (ساها) مجموعه ‌ای از بانک جامع اطلاعاتی و ابزارهای نرم ‌افزاری است که حاصل تلاش دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه به آدرس saha.iau.ir است که به ‌منظور معرفی و ارتباط آزمایشگاه ‌ها و کارگاه‌ های دانشگاه آزاد اسلامی در دسترس است.‌ این سامانه دارای بخش‌ های درگاه اتصال واحدها، بخشنامه‌ ها و ‌آیین‌ نامه ‌ها، تعرفه خدمات آزمایشگاهی، خدمات آزمایشگاهی واحدها، جداول مربوط به توانمندی ‌های تجهیزاتی آزمایشگاه‌ ها، کارگاه ‌های واحدهای دانشگاهی و ... است.

مرکز حوزه ریاست و روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی

1395.01.03

بازديد کل : 2466669 نفر   - 432027 ip   بازديد امروز : 140 نفر   - 58 ip   بازديد ديروز : 950 نفر   - 269 ip   آنلاين : 7 نفر