چهارشنبه 25 مهر 1397

طول دوره تحصیلی در دکتری تخصصی دانشگاه آزاد افزایش نیافته است

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی در خصوص اعتراض دانشجویان دکتری تخصصی ورودی مهرماه 94 برای گذراندن 10 واحد دروس جبرانی گفت: دانشگاه آزاد اسلامی برای دانشجویان ورودی مهرماه 94 به بعد، مجموع دروس نظری و رساله را از 44 واحد به 36 واحد کاهش داده است. این امر باعث کاهش یک نیمسال تحصیلی و در نتیجه کاهش حدود 10 میلیون تومانی شهریه می شود.

به گزارش مرکز حوزه ریاست و روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر حسین زاده لطفی در این خصوص گفت: 8 واحد کاهش یافته شامل 4 واحد نظری و 4 واحد رساله به طور متوسط است.

وی با تأکید بر این که گذراندن 10 واحد جبرانی موردنظر الزامی نیست، گفت: گذراندن 4 واحد الزامی است و مابقی 6 واحد در صورت عدم کسب 33/33 درصد دروس کنکور دکتری تخصصی الزامی می شود که شهریه این 10 واحد، بر مبنای کارشناسی ارشد محاسبه می شود. مبلغ ذکر شده به مراتب کمتر از شهریه 8 واحد تقلیل یافته دروس دکتری تخصصی است.

دكتر حسین زاده ادامه داد: در سال های اخیر درصد عمده ای از مقالات ارسال شده از طرف دانشجویان تحصیلات تکمیلی به مجلات معتبر به دلیل ضعف زبان و عدم رعایت اصول تحقیق و نگارش مقاله، توسط ناشرین معتبر دنیا مردود می شود. بنابراین قرار گرفتن 4 واحد جبرانی «روش تحقیق پیشرفته» و «زبان تخصصی پیشرفته» به صورت الزامی برای همه دانشجویان دکتری تخصصی به دلیل بالا بردن سطح معلومات دانشجویان جهت ارائه مقالات با کیفیت بالاتر بوده است.

وی افزود: تعداد زیادی از دانشجویان ورودی مهرماه 94 به دلیل داشتن حداقل کیفیت دروس آزمون مطابق بخشنامه مشمول 6 واحد جبرانی نشده اند. اصولاً این 6 واحد جهت ارتقای سطح علمی پایه ای دانشجویان تعریف شده است که قبلاً به صورت غیررسمی اما قانونی در اختیار گروه ها بوده و توسط برخی گروه ها ارائه می شده است.

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی با بیان این که اگر یک گروه آموزشی یا واحد دانشگاهی بدون بررسی سوابق آزمون دانشجویان، 10 واحد جبرانی را الزامی کرده باشد، خلاف بوده و ملزم به اصلاح آن است، گفت: این دروس بر اساس بخشنامه باید ارائه شود چرا که 6 واحد جبرانی فقط مختص دانشجویانی است که در آزمون ورودی دکتری تخصصی موفق به اخذ حداقل 33/33 درصد نشده اند.

دكتر حسین زاده با تأکید بر این که طول دوره تحصیلی در دکتری تخصصی افزایش نیافته است، خاطرنشان کرد: هزینه تحصیلی کاهش یافته است و این موضوع باعث افزایش سطح کیفی علمی دانشجویان خواهد شد و همین طور موجب افزایش تولید علمی باکیفیت کشور در سطح ملی و بین المللی می شود.

مرکز حوزه ریاست و روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی

22/10/1394

بازديد کل : 2410708 نفر   - 416780 ip   بازديد امروز : 307 نفر   - 44 ip   بازديد ديروز : 505 نفر   - 211 ip   آنلاين : 7 نفر