شنبه 28 مهر 1397

کادر آموزشی و اداری
دو رتبه برتر آزمون سراسري 92

گفت و گو با بابک ميرزايي، مديردبيرستان نمونه شاهد:

رتبه 4 گروه‌ آزمايشي علوم رياضي و فني و رتبه 10 گروه آزمايشي علوم تجربي  آزمون سراسري  از يک مدرسه در نورآباد ممسني هستند .

خبر،  عجيب و تکان دهنده بود؛ اينکه دو رتبه برتر آزمون سراسري 92  در دو گروه آزمايشي متفاوت  از  مدرسه‌اي  بي‌نام در شهري کوچک و به دور از امکانات ويژه شهرهاي بزرگ هستند؛ اينکه يک مدرسه دولتي شهري کوچک، از مدارس غيرانتفاعي  مطرح تهران، شيراز، مشهد، اصفهان و تبريز گوي سبقت را ربوده است. انتشار خبر مساوي بود با اظهار نظرهايي گاه عجيب و غريب؛ اينکه شايد کاسه‌اي زير نيم کاسه باشد و حتماً سر جلسه آزمون، کمک‌هايي به آنها شده است؛ وگرنه چطور يک مدرسه کوچک دولتي که سابقه چنداني نيز ندارد، نتايجي به اين درخشاني کسب کرده است !

سخناني از اين دست و علاقه به آشنايي با راهکارهايي که اين مدرسه براي موفقيت دانش‌آموزانش به کار مي‌برد، ما را بر آن داشت که گفت و گويي با آقاي بابک ميرزايي، مدير دبيرستان  نمونه شاهد اميرکبير نورآباد ممسني، داشته باشيم. ضمن تشکر از همکاري ايشان، نظر شما را به اين گفت و گو جلب مي‌کنيم:

آقاي ميرزايي! ضمن تبريک براي موفقيت چشمگير دبيرستان اميرکبير، چه شد که سال 92 رتبه 4 گروه آزمايشي علوم رياضي و فني و رتبه 10 گروه آزمايشي علوم تجربي کشوري از مدرسه شما بودند؟ به طور اتفاقي دو دانش‌آموز نخبه در مدرسه شما حضور داشتند يا ...؟

بابک ميرزايي : دبيرستان پسرانه  نمونه شاهد اميرکبير، هفت سال است که پيش‌دانشگاهي دارد و در اين هفت سال ما خوشبختانه هر سال شاهد سير صعودي آن بوده‌ايم؛ براي مثال، سه سال پيش از يک کلاس 23 نفره تجربي ما، 11 نفر در رشته  پزشکي دانشگاه‌هاي دولتي  مطرح مثل تهران يا شيراز پذيرفته شدند. سال 92 نيز دو رتبه برتر کشوري و علاوه بر آنها پنج رتبه زير 100 منطقه 2 از مدرسه ما بودند. سال گذشته نيز 12 قبولي پزشکي داشتيم که 9 نفر از آنها در دانشگاه‌هاي دولتي و 3 نفر ديگر در دانشگاه  آزاد پذيرفته شدند که البته آن 3 نفر هم مي‌توانستند در دانشگاه دولتي پذيرفته شوند؛ اما ترجيح دادند که در دانشگاه آزاد نزديک منزلشان تحصيل کنند. دانش‌آموزان رياضي‌مان هم از 27 نفر، 24 نفر در رشته‌هاي مهندسي دانشگاه‌هاي دولتي پذيرفته شدند.

چرا؟ ما مي‌بينيم که در تهران يا ساير شهرهاي بزرگ، بعضي از مدارس با وجود استفاده از کارآمدترين دبيران مطرح کشور و مهيا بودن تمام امکانات و حتي با اينکه آزمون علمي  ورودي اين مدارس، بسيار سخت است  و دانش‌آموزان بسيار خوبي را جذب مي‌کنند، چنين نتايج درخشاني را در آزمون سراسري به دست نمي‌آورند. خودتان دليل اين همه موفقيت را در چه مي‌بينيد؟

بابک ميرزايي: واقعيت اين است که ما شقّ القمر نمي‌کنيم و 90 درصد برنامه‌هايمان مثل مدارس عادي است؛ اما خوشبختانه جوّ رقابتي خوبي در بين بچه‌ها وجود دارد و بچه‌ها بسيار تلاشگر هستند و بسياري از آنها، روزهاي تعطيل بيش از 10 ساعت، برنامه مطالعاتي دارند.

يعني شما دانش‌آموز ضعيف در کلاس درس نداريد؟

بابک ميرزايي : چرا، ما  در يک کلاس، دانش‌آموز عالي، خوب، متوسط و ضعيف داريم؛ اما وقتي در يک کلاس 30 نفره ، 20 نفر برتر هستند، کلاس در دست دانش‌آموزان برتر است. در اين کلاس،  دانش‌آموز ضعيف يا متوسط هم به اين نتيجه مي‌رسد که يا تلاشش را بيشتر کند يا سکوت کند، و عده‌اي نيز  تصميم مي‌گيرند که به مدرسه‌اي ديگر بروند.

دبيرانتان را چطور انتخاب مي‌کنيد؟ به قول معروف استاد پروازي داريد که از شهرهاي ديگر مي‌آيند؟!

بابک ميرزايي: نه، ما حتي يک دبير از شهرهاي ديگر نداريم و همه دبيران از خود نورآباد ممسني هستند؛ اما براي من، توانمندي  کادر آموزشي بسيار مهم است و خوشبختانه دبيرانمان هم بسيار خوب و توانمند هستند.

کتاب‌هاي کمک آموزشي چطور؟

بابک ميرزايي: کتاب‌هاي مورد نياز را بچه‌ها با صلاحديد دبيران تهيه مي‌کنند. البته در شهر ما بيشتر مرسوم است که بچه‌ها از جزوات دبيران بهره مي‌برند تا کتاب‌هاي کمک آموزشي .

نظرتان درباره مشاوره چيست؟ آيا به اين بخش هم اهميت مي‌دهيد؟

بابک ميرزايي: بله، بسيار زياد. مشاوران ما از سال اول دبيرستان رابطه نزديکي با دانش‌آموزان و والدينشان دارند و در جلسات گروهي يا فردي  تلاش مي‌کنند تا مشکلات دانش‌آموزان را به کمترين حد ممکن برسانند؛ در ضمن از مشاوران برتر بيرون از مدرسه نيز براي برگزاري همايش و جلسات سخنراني يا پرسش و پاسخ  در زمينه‌هاي مختلف مثل مقابله با اضطراب يا برنامه‌ريزي درسي استفاده مي‌کنيم.

آقاي ميرزايي! تابستان قبل از سال چهارم،  برنامه‌اي براي دانش‌آموزان کنکوري داريد؟

بابک ميرزايي: خير، کلاس‌هاي ما از مهرماه آغاز مي‌شود؛ اما اکثر قريب به اتفاق بچه‌هاي اينجا، تابستان بعد از امتحانات نهايي سال سوم، کلاس مي‌روند و نگاهي به درس‌هاي سال چهارم دارند و در واقع با آمادگي سر کلاس مي‌آيند.

تعطيلات نوروز چطور؟

بابک ميرزايي: تعطيلات نوروز هم مدرسه برنامه خاصي ندارد؛ اما مشاور مدرسه، برنامه مطالعاتي به دانش‌آموزان مي‌دهد و بچه‌ها طبق آن عمل مي‌کنند.

آقاي ميرزايي! نمي‌دانم خودتان با خبر هستيد يا خير؟ اما بعضي‌ها مي‌گويند که موفقيت‌هاي اين مدرسه در آزمون سراسري عادي نيست؛ مثلاً مي‌گويند که در جلسه آزمون به بچه‌ها کمک شده است يا زماني بيش از زمان کنکور به آنها داده شده است! چه پاسخي براي اين افراد داريد؟

بابک ميرزايي: بله، به گوش ما هم چنين شايعاتي رسيده است. بهترين پاسخ من به اين افراد، نتايج خوب بچه‌هاي ما در دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالي است. اگر قرار بود که بچه‌ها با سعي و تلاش خودشان موفق نشوند، پس بايد در دانشگاه نيز موفق نمي‌شدند؛ اما بچه‌هاي ما در هر آزموني، چه آزمون سراسري و چه ساير آزمون‌ها، حرف اول را مي‌زنند؛ براي مثال، يکي از دانش‌آموزان خوب ما که در رشته پزشکي دانشگاه تهران پذيرفته شده، در آزمون زبان خارجي که بين دانشجويان پزشکي اين دانشگاه برگزار شده است نيز رتبه دوم را کسب کرده است. در دانشگاه تهران که همکاران ما ديگر در آنجا حضور ندارند؛ در ضمن  موفقيت‌هاي ما مستمر است و من بسيار اميدوارم که امسال نتايجي بهتر از سال‌هاي ديگر داشته باشيم.

ما شقّ القمر نمي‌کنيم و 90 درصد برنامه‌هايمان مثل مدارس عادي است؛ اما خوشبختانه جوّ رقابتي خوبي در بين بچه‌ها وجود دارد(پيك سنجش-۱۳۹۳/۱۱/۰۶)

بازديد کل : 2416516 نفر   - 417503 ip   بازديد امروز : 40 نفر   - 25 ip   بازديد ديروز : 563 نفر   - 220 ip   آنلاين : 1 نفر