سه شنبه 30 مرداد 1397

فعالیتهای فرهنگی ، آموزشی
دانشنامه‌ی "ایرانیکا" وبسایت خود را ارتقا داده است.

وبسایت جدید، مجموعه‌ی بزرگی از مقالات دانشنامه‌ی 'ایرانیکا' را به رایگان در اختیار می‌گذارد. این وبسایت دارای امکان جستجوی پیشرفته در مقالات است. خواننده می‌تواند نظرش را در مورد مقالات در پای آنها به صورت 'کامنت' بنویسد.

این نشانی سایت جدید است:   www.iranicaonline.org

استفاده از سایت آسانتر شده و بویژه امکانات جستجو در آن بهبود یافته است. امکان دیگری که به سایت اضافه شده، امکان اظهار نظر در پایین مقاله‌ها به صورت 'کامنت' است.

سایت همچون خود دانشنامه به زبان انگلیسی است. در آن شمه‌ای از تاریخچه‌ی دانشنامه آورده شده و نیز اینکه چگونه می‌توان آن را سفارش داد و از آن پشتیبانی کرد. همچنین فهرست نویسندگان سایت و اصولی که آنان در نگارش مقالات رعایت کرده‌اند، از طریق وبسایت در دسترس است.

بنیانگذار دانشنامه‌ی 'ایرانیکا' دکتر احسان یارشاطر است. او در اوایل دهه‌ی ۱۹۷۰ در مقام استاد ایرانشناسی در دانشگاه کلمبیا ایده‌ی 'ایرانیکا' را طرح کرده و پس از جلب نظر موافق دانشگاه آن را پیش برده است. اولین مقاله دانشنامه در سال ۱۹۸۲ چاپ شده است. از دانشنامه‌ی ایرانیکا به صورت کتاب تا کنون ۱۴ جلد کامل و نیمی از جلد پانزدهم انتشار یافته‌اند.

در سال ۱۹۹۰ بنیادی غیرانتفاعی به نام 'ایرانیکا' تشکیل شده که وظیفه آن پشتیبانی از پروژه‌ی دانشنامه است. ایرانیکا در سال ۱۹۹۶ برای نخستین بار به صورت آن‌لاین در دسترس قرار گرفت. هم ‌اکنون ۸۰۰ مقاله از مجموعه‌ی مقالات دانشنامه به صورت آن‌لاین قابل استفاده هستند که بر تعداد آنها نیز مدام افزوده می‌شود.

بازديد کل : 2356420 نفر   - 404613 ip   بازديد امروز : 1095 نفر   - 133 ip   بازديد ديروز : 865 نفر   - 198 ip   آنلاين : 6 نفر