يكشنبه 29 مهر 1397

تغيير در نحوه پذيرش رشته مشاوره در كنكور95

رئیس کارگروه روان شناسی شورای تحول از حذف رشته مشاوره در مقطع کارشناسی خبر داد و گفت: در کنکور سال ۹۵ این رشته حذف شد و فقط دانشگاه فرهنگیان این رشته را ارایه می دهد.

علی فتحی آشتیانی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به حذف رشته کارشناسی مشاوره گفت: براساس مصوبه کارگروه روان شناسی شورای تحول علوم انسانی، دوره کارشناسی مشاوره همانند سایر گرایش های روان شناسی مثل کارشناسی روان شناسی بالینی، کارشناسی روان شناسی صنعتی سازمانی، کارشناسی روان شناسی عمومی و ... در هم ادغام شده و همه دانشجویان ملزم هستند یک برنامه و آن هم کارشناسی روان شناسی بدون گرایش را در مقطع کارشناسی بگذرانند.

وی ادامه داد: رشته مشاره با توجه به این که همپوشانی زیادی با روان شناسی دارد و همان کارهایی را انجام می دهد که روان شناسان انجام می دهند، کارگروه تصمیم گرفت همه دانشجویان در مقطع کارشناسی، دوره روان شناسی بدون گرایش را طی کنند.

رئیس کارگروه روان شناسی شورای تحول افزود: سپس دانشجویان در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری، در چهار رشته مشاوره خانواده، شغلی، مدرسه و توانبخشی که درحال حاضر وجود دارد ادامه تحصیل دهند.

وی با اشاره به دلایل حذف رشته کارشناسی مشاوره گفت: این رشته به چند دلیل با روان شناسی ادغام شده است، اول این که ما در هیچ جای دنیا کارشناسی مشاوره نداریم فقط در برخی از جاها مانند کلیساها و فقط برای کسانی که قصد دارند مشاوره ارایه بدهند، یک دوره کارشناسی مشاوره برگزار می شود.

فتحی آشتیانی ادامه داد: دانشگاه‌های برتر دنیا هیچ کدام کارشناسی مشاوره ندارند، نکته دوم این که محتوای مشاوره چون متاثر از روان شناسی است و افرادی که می خواهند مشاوره بدهند، باید با روان شناسی آشنا باشند بنابراین تصمیم کارگروه بر این شد که در مقطع کارشناسی فقط رشته روان شناسی ارایه شود.

وی تصریح کرد: از همین رو در کنکور سال ۹۵ کارشناسی مشاوره حذف شد و تنها جایی که کارشناسی مشاوره و راهنمایی را دارد، دانشگاه فرهنگیان است که برای وزارت آموزش و پرورش کارشناس مشاوره و راهنمایی تربیت می کند.

وی خاطرنشان کرد: البته این دانشگاه استثنا است و این رشته در سایر دانشگاه‌های دولتی، پیام نور و آزاد حذف شده و دانشجویان که می خواهند، مشاوره بخوانند باید اول کارشناسی روان شناسی را طی کنند و در مقطع کارشناسی ارشد و  دکتری این رشته را دنبال کنند.

خبرگزاري مهر

15/10/1394

بازديد کل : 2418168 نفر   - 417879 ip   بازديد امروز : 533 نفر   - 158 ip   بازديد ديروز : 1157 نفر   - 241 ip   آنلاين : 5 نفر