يكشنبه 29 مهر 1397

علاقه دانش آ‌موز ، ملاك شيوه نامه جديد هدايت تحصيلي

معاون پرورشي و فرهنگي وزير آموزش و پرورش با بيان اين كه در شيوه نامه جديد هدايت تحصيلي، الگوي توسعه متوزان اصل نيست، بلكه آنچه اصل است علاقه دانش آ‌موز است گفت: تلاش خواهيم كرد تا حد امكان ظرفيت ها به سمت تحقق علايق دانش آموز پيش برود.

به گزارش مركز اطلاع رساني و روابط عمومي وزارت آموزش و پرورش، مهدي فيض معاون پرورشي و فرهنگي وزير آموزش و پرورش ، فعاليت هاي معاونت پرورشي در مدارس را اختياري عنوان كرد و افزود: در راستاي اجراي نگرش جديد تربيتي، معاونت هاي متوسطه و ابتدايي براي حل مشكلات مدرسه از جمله هدايت تحصيلي دانش آموزان بايد انجام فعاليت هايي را به معاونت پرورشي پيشنهاد دهند تا برنامه هاي پرورشي و فوق برنامه بر اساس نيازهاي دانش آموزان تدوين شود.

وي تدوين نظام جامع هدايت تحصيلي را ضروري دانست و افزود: در اين نظام كه در حال تدوين است و اتمام آن نيازمند گذشت زمان است دانش آموز از دوره پيش دبستاني تا پايه نهم توسط مشاوران و در مسيرگرايش و علاقه هايش هدايت مي شود كه البته مشاوران تحصيلي بايد در همه مقاطع و پايه ها حضور داشته باشند.

فيض گفت: براي حل مشكل هدايت تحصيلي در كوتاه مدت شيوه نامه‌اي را تدوين و به استان ها ارسال كرديم كه در آن رويكرد ما در هدايت تحصيلي، ظرفيت سازي بر اساس پاسخ گويي حداكثري به تقاضاي دانش آموزان است.

معاون پرورشي و فرهنگي وزير آموزش و پرورش، حذف آزمون هاي غيراستاندارد و عضويت معاون آموزش متوسطه در شوراي هدايت تحصيلي را از جمله اقدامات حوزه ستادي عنوان كرد و افزود: توسعه متوازن رشته هاي تحصيلي نياز به مبنا دارد و اين مبنا نيازهاي شغلي جامعه است؛ بنابراين با مهندسي معكوس مي توان نياز جامعه به فارغ التحصيلان در رشته هاي مختلف را مشخص كرد و دانش آموزان را به آن سمت هدايت كرد.

وي گفت: در شيوه نامه جديد هدايت تحصيلي، الگوي توسعه متوزان اصل نيست، بلكه آنچه اصل است علاقه دانش آ‌موز است و تلاش خواهيم كرد تا حد امكان ظرفيت ها به سمت تحقق علايق دانش آموز به پيش برود.

فيض گفت: وظيفه مديران و مشاوران ،هدايت تحصيلي گرايش هاي دانش آموزان است تا آن ها آزادانه و آگاهانه هدايت شوند و رشته تحصيلي خود را انتخاب كنند.

وي از طراحي 2 فرم جديد براي هدايت تحصيلي در شيوه نامه ارسالي خبر داد و افزود: فرم اول هدايت تحصيلي يك فرم توصيه اي است و در فرم دوم اولويت هايي براي دانش آموزان مشخص شده است.

معاون پرورشي و فرهنگي وزير آموزش وپرورش گفت: در فرم شماره 2 افرادي كه در اولويت الف قرار دارند در يك محدوده زماني اقدام به ثبت نام مي كنند و در صورتي كه در زمان تعيين شده افرادي از اولويت الف ثبت نام نكنند، افرادي از اولويت «ب» مي توانند جايگزين آن ها شوند و اين روند تا اولويت هاي جيم و دال نيز ادامه دارد.

فيض تصريح كرد: اولويت ها بر اساس معدل كتبي نمرات خردادماه سال هاي هفتم، هشتم و نهم ،‌در دروس موردنظر و هم چنين علاقه افراد تعيين مي شود و افراد بايد حد نصاب لازم را كسب كنند.

وي افزود: افرادي كه متقاضي ثبت نام در مدارس غيردولتي هستند، شامل محدوديت زماني ثبت نام نمي شوند،اما بايد حدنصاب رشته مربوط را كسب كرده باشند.

معاونت آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش

1395.11.26

بازديد کل : 2418074 نفر   - 417869 ip   بازديد امروز : 439 نفر   - 148 ip   بازديد ديروز : 1157 نفر   - 241 ip   آنلاين : 4 نفر