جمعه 27 مهر 1397

تفاوت پوشش تحصیلی «ظاهری» با «واقعی»

آشنایی با واژه‌ های تخصصی آموزش و پرورش

پوشش تحصیلی ظاهری برای دوره تحصیلی معین از تقسیم تعداد دانش ‌آموزانی که در آن دوره تحصیلی ثبت‌ نام کرده ‌اند بر تعداد جمعیت لازم ‌التعلیم یا در سن متعارف همان دوره تحصیلی، منهای مردودین مشغول به تحصیل در آن، ضربدر 100 به دست می ‌آید.

در واژه ‌نامه تخصصی(ترمینولوژی)آموزش و پرورش در خصوص واژه پوشش تحصیلی ظاهری/observed education coverage آمده است: این شاخص برای دوره تحصیلی معین از تقسیم تعداد دانش‌ آموزانی که در آن دوره تحصیلی ثبت ‌نام کرده ‌اند و در سن متعارف همان دوره تحصیلی قرار دارند، بر تعداد جمعیت لازم‌ التعلیم یا در سن متعارف همان دوره تحصیلی، منهای مردودین مشغول به تحصیل در آن، ضربدر 100 به دست می‌آید که به دلیل وجود تکرار پایه و وقفه تحصیلی ممکن است از عدد 100 نیز تجاوز کند.

پوشش تحصیلی واقعی/ true education coverage: این شاخص برای دوره تحصیلی معین، از تقسیم تعداد دانش ‌آموزان یک دوره تحصیلی که در آن دوره تحصیلی ثبت‌ نام کرده ‌اند و در سن متعارف و خاص همان دوره تحصیلی قرار دارند، بر تعداد جمعیت در سن متعارف همان دوره، ضربدر 100 به دست می‌ آید. درصد اشتغال به تحصیل واقعی همواره عددی کمتر یا مساوی 100 خواهد بود. تفاضل درصد اشتغال به تحصیل واقعی از 100 نشان می‌ دهد که چه درصدی از جمعیت در سن متعارف یک دوره تحصیلی از تحصیل در مدارس محرومند یا به دلیل داشتن سابقه تکرار پایه، وقفه تحصیلی یا جهش تحصیلی در دوره دیگری تحصیل می‌ کنند.

پیش‌ آزمون/pretest : آزمونی که از داوطلبان کارآموزی یا آموزش به عمل می ‌آید تا توانایی و صلاحیت آن ها قبل از شروع آموزش ارزیابی شود.

آزمون قبل از آموزش، آزمون ورودی، ارزشیابی آغازین.

پیش ‌دانشگاهی [دوره]/preuniversity: دوره تحصیلی یکساله ‌ای که دانش ‌آموزان پس از اتمام دوره متوسطه و دریافت گواهینامه پایان دوره مذکور و احراز شرایط لازم به آن وارد شده و پس از طی این دوره می ‌توانند در آزمون سراسری ورود به دانشگاه ‌ها شرکت کنند.

مربوط یا منسوب به پیش از آموزش دانشگاهی، دوره یکساله تحصیلی پایان دبیرستان برای آماده کردن داوطلب جهت ورود به دانشگاه.

پیش‌دبستانی [آموزش]/early education؛ preprimary school؛ preschool: دوره دو ساله قبل از ورود به دوره دبستان که در طول یک سال تحصیلی، کودکان گروه‌ های سنی 4 تا 6 سال را جهت آمادگی ورود به پایه اول ابتدایی، تحت پوشش برنامه‌ های آموزشی ـ تربیتی قرار می‌ دهد. این دوره فعلاً در نظام آموزشی کشور ما غیررسمی است و هزینه آموزش آن توسط اولیا پرداخت می ‌شود.

مربوط به کودکانی که هنوز به دبستان نرفته‌ اند، دوره آموزش پیش از دبستان، دوره آمادگی.

معاونت آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش

1395.09.13

بازديد کل : 2416302 نفر   - 417418 ip   بازديد امروز : 391 نفر   - 162 ip   بازديد ديروز : 1480 نفر   - 223 ip   آنلاين : 4 نفر