يكشنبه 6 خرداد 1397

تاریخچه خوارزمی

- مجموعه آموزشگاه و مراکز آموزشی پسرانه و دخترانه خوارزمی،‎از سال ١٣٧٣توسط محمود شیرزاد (مدیر عامل مؤسسه فرزانگان خوارزمی )تاسیس گردید.دبیرستان و پیش دانشگاهی پسرانه و دخترانه در سالهای 1377 و 1380 در مناطق 11 و 6 تهران راه اندازی شدند.

- مؤسسه بین المللی اعزام دانشجوی فرزانگان خوارزمی در سال 1389 تاسیس شد.

روش خوارزمی در هدایت تحصیلی دانشآموزان:

مؤسسه آموزشی فرزانگان خوارزمی در عرصه آموزش و تربیت، همواره درصدد پرورش فرهیختگانی است که علاوه بر موفقیت در عرصه دانایی، مهارت و توانایی لازم را برای دستیابی به آیندهای روشن کسب نموده و هم سو با دنیای جدید به عنوان متخصصان و مدیرانی حرفهای ایفای نقش نمایند.

الف)آموزش:

1-آموزش کنکور محور:

در مدارس خوارزمی برنامهریزی آموزشی با محوریت و نگاه به کنکور صورت میگیرد و  زمان اختصاص یافته به هر درس بر اساس اهمیت و ضریب آن درس در کنکور میباشد. به همین جهت درسهایی چون، ریاضی، فیزیک، شیمی و زیستشناسی از جلسات آموزشی بیشتری برخوردار میباشند و علاوه بر تدریس دقیق مفهومی، کار تستی فراوانی در آنها صورت میگیرد.

2-مشاوره و پشتیبانی آموزشی:

علاوه بر آموزش روشهای برنامهریزی درسی،که توسط مشاور آموزشی انجام میگیرد، یک کارشناس و مربی مجرب به عنوان «مسئول پایه» در طول سال تحصیلی، زیر نظر مدیریت دبیرستان  به امور زیر مبادرت میورزد؛

-برگزاری جلسات ادواری و مشاوره‎ای با دانشآموز و اولیای وی

-ارائه و کنترل برنامه مطالعات هفتگی دانشآموز بر اساس ویژگیهای فردی او

-انتقال بازخورد آموزشی و تربیتی دانشآموز به مربیان و اولیای وی

-نظارت بر تکالیف درسی، تهیه جزوات و کتاب های کمک آموزشی دانش آموز

-تماس مستمر با والدین و پاسخگو بودن در این باره

-ارائه راهکارهای مناسب برای پیشرفت تحصیلی و تربیتی دانشآموز

ب)سنجش:

آزمون های هدفمند برترین ابزار سنجش علمی و یادگیری است از این رو مؤسسه خوارزمی نوع، تعداد و سطح آزمون های خود را به روش زیر تنظیم نموده است:

1-آزمون های ششگانه تشریحی :

پس از بودجه بندی کتابهای درسی، شش دوره آزمون تشریحی از کتابهای درسی به صورت پوششی درطول سال تحصیلی بعمل میآید که ضمن یادگیری تدریجی،در برگیرنده80% نمرات سالیانه دانشآموزان خواهد بود.

2-آزمونهای ششگانه جامع تستی (کنکوری):

با توجه به اینکه پذیرش در دانشگاههای ایران مبتنی بر آزمون تستی (کنکور) است، مؤسسه خوارزمی نیز دانشآموزان را تدریجاً و پیوسته با شیوههای  تست زنی و حال و هوای کنکور آشنا میسازد و کارنامه این سری از آزمونها را بر اساس الگوی کنکور سراسری، همراه با رتبهبندی و تراز علمی ارائه میکند.

3-آزمونهای  کلاسی ( QUIZ):

آزمونهای کوچک و پرسشهای کلاسی ضمن ایجاد برقراری ارتباط آموزشی و عاطفی بین معلم و شاگرد، عملاً دانشآموز را درگیر با تجربههای یادگیری و به روزخوانی میکند و از سوی دیگر سبب میشود تا نمرات مستمر کلاسی او دقیقتر ثبت شود.

ج)پرورش:

داشتن جسم و جان سالم و روحیه شاداب از عوامل کلیدی و مؤثر در بهبود یادگیری و بهرهوری  است. اهم برنامه های مؤسسه خوارزمی در این باره عبارتند از:

1-مشاوره تربیتی و بهداشت روانی:

نگرانی، تردید، ترس از رقابت و شکست استرس زا بوده، محصولی جز انزوا و ناکامی نخواهد داشت. دانش آموز فاقد اعتماد به نفس، فاقد انگیزه ی لازم برای ادامه تحصیل است. مشاور تربیتی در خوارزمی عهده دار حل این مهم است.

2-امور فرهنگی:

برگزاری مراسم و مسابقات متنوع فرهنگی، ملّی، مذهبی، هنری، ورزشی و اردوهای دانشآموزی فرصتی است تا دانشآموزان در مدارس خوارزمی ضمن جبران کاستیهای جسمی و روحی، با انجام فعالیتهای گروهی زندگی را به گونهای دیگر در کنار دوستان و مربیان خود تجربه کنند.

د)خدمات جانبی:

1-آموزش کامپیوتر:

امروزه تمامی سازمانها، بهرهمندی از دانش کامپیوتر را یکی از شرایط اصلی استخدام قرار دادهاند. بنابراین گذراندن دوره(ICDL)در کنار برنامه آموزشی مدارس خوارزمی(خارج از برنامه آموزش رسمی ) قرار گرفته و دانشآموزان در کارگاه آموزشی مجهز، مبادرت به کسب مهارت و یادگیری  مینمایند.

2-آموزش پیشرفته زبان انگلیسی:

در دنیای متحول قرن بیستویکم،کسی نمیتواند اهمیت همه جانبه زبان انگلیسی را انکار نماید. زبانی که چنان در تار و پود ارتباطات جهانی تنیده که حتی میتواند سرنوشت تمدنها را تغییر دهد. خوارزمی در جهت دستیابی به این مهم، سعی کرده است به اندازه توان خود در این مسیر گام برداشته و کلاسهای آموزش زبان انگلیسی پیشرفته را (خارج از برنامه آموزش رسمی ) بر اساس متد INTERACTIVE  برگزار نماید.

پاره ای از ویژگی های دوره دبیرستان و پیش دانشگاهی خوارزمی

الف: دوره دبیرستان (پسران)

- محیطی سالم، شاداب، نظام مند

- برنامه ریزی آموزشی کاملاً هدفمند و فرصت ساز